Op zaterdag 29 augustus hield v.v. Stokkum voor het eerst in haar 70 jarig bestaan een Alt-Herren toernooi. En, het zou zo maar eens kunnen dat dit niet de laatste keer is dat dit evenement gehouden wordt.

Om 12 uur druppelen de eerste spelers het terrein op. Ze worden ontvangen met een kopje koffie en een plakje cake. De muziek speelt en de weergoden zijn ons goed gezind vandaag. De zon schijnt en dat doet de temperatuur stijgen tot een graad of 25. Voordat de eerste bal getrapt is of het eerste biertje gedronken wordt staat bij de bezoekers al een lach op hun gezicht. Nadat iedereen omgekleed is heet organisator Niko van Uhm iedereen van harte welkom. Hij wenst iedereen een sportieve, maar vooral een gezellige dag toe. Met 8 deelnemende teams is de 1e editie van het Stokkums Alt Herren toernooi ook vol. Met Nederlandse teams uit Stokkum, ’s-Heerenberg, Lengel, Varsselder en Baak/Steenderen. Het internationale tintje werd gegeven door Donsbruggen (DE).

In 2 poules werd onderling gestreden om de eerste plaats in de poule. Hiermee werd plaatsing voor de finale afgedwongen. Tijdens de 15 minuten durende wedstrijden werd onderling met elkaar de strijd aangegaan. Uiteindelijk wisten Basteom en V.V.L zich te plaatsen voor de finale.

In de finale wist V.V.L. in de slotfase te scoren. Dit ene doelpunt was voldoende om zich te kronen tot winnaar van het 1e Stokkums Alt-Herren Toernooi. Een terechte winnaar. Niemand wist de Lengelse sluitpost tijdens dit toernooi te passeren. Hulde!

Nadat alle poule- en finalewedstrijden gespeel waren, en iedereen gedoucht was werd overgegaan tot de prijsuitreiking. Van de 8e tot en met de 1e plaats was er voor elk team een beker. Een prijs was er nog te verdelen. De sportiviteitsprijs. Gedurende de wedstrijden werden de teams door de scheidsrechters beoordeeld op hun sportiviteit. Uiteindelijk bleken de verliezend finalisten van Basteom de meest sportieve ploeg van de dag. Zij namen de grootste prijs van deze dag in ontvangst.

Gedurende de gehele dag was er tijd genoeg om oude voetbaltijden te herbeleven aan de bar. Onder het genot van een koud biertje werd de 3e helft ook zeer serieus genomen. Marcel en Simone van de Pluum verzorgden de inwendige mens met diverse lekkere broodjes.

Speciale dank gaat uit naar de vrijwilligers en scheidsrechters die dit evenement tot zo’n succes hebben gemaakt. Ook zijn wij onze sponsoren zeer erkentelijke voor hun bijdrage. BEDANKT!!!

Tot volgend jaar!?

Met sportieve groet,