Op zaterdag 27 augustus vond de 2e editie van het Stokkums Alt-Herren Toernooi plaats. Net zoals vorig jaar waren de weergoden ons weer goed gezind. Het zonnetje hoog aan de hemel, en een gesproeid veld. Wat wil een voetballer nog meer.
Om half twaalf betraden de eerste spelers het sportpark. Onder het genot van een kopje koffie werden de spelers welkom geheten door Niko van Uhm van de organisatie. Na wat huishoudelijke mededelingen werd de kleedkamer opgezocht. De eerste wedstrijden konden elk moment beginnen.
Dit jaar is ervoor gekozen om met een 7-tal te spelen en is het toernooi uitgebreid van 8 naar 10 teams. Titelverdediger V.V.L. uit Lengel was dit jaar weer een van de kanshebbers op de titel. Evenals vorig jaar kwamen de teams uit Stokkum, ’s-Heerenberg, Baak/Steenderen en Donsbrüggen. Nieuwkomers waren de teams uit Zeddam en Azewijn. Het 2e internationale tintje werd gegeven door Rot Weis Oberhausen.
Nadat de poulewedstrijden gespeeld waren, kon de eindstand in de 2 poules opgemaakt worden. De winnaars van beide poules stonden tegenover elkaar in de finale. Opnieuw was Basteom een van de finalisten. Donsbrüggen was de verrassende 2e finalist. Na een gelijk opgaande wedstrijd besliste het Duitse Donsbrüggen de wedstrijd in de laatste minuut (hoe kan het ook anders) door de 1-0 te scoren. Zij wonnen de 2e editie van het Stokkums Alt-Herren Toernooi.
De belangrijkste prijs deze dag, de sportiviteitprijs, werd gewonnen door nieuwkomer Zeddam. Gedurende het toernooi werden zij door de scheidsrechter als meest sportief beoordeeld. Leider Toon Krauts mocht de grootste beker in ontvangst nemen.
Na de wedstrijden was er voldoende eten en drinken om de 3e helft goed door te komen.
Het toernooi werd door de spelers geëvalueerd en herinneringen van vroeger werden opgehaald. Ook werd er voor volgend jaar alvast een afspraak gepland: met potlood kunt u zaterdag 26 augustus 2017 alvast in uw agenda zetten. Foto’s zijn terug te vinden op www.vvstokkum.nl​
Het toernooi werd mede mogelijk gemaakt door de volgende sponsoren: Eetcafé, zaal de Pluum uit Stokkum, Eetcafé ’t Klaphek uit Stokkum, Restaurant Smouzen uit ´s-Heerenberg,
Katja Fassin B.V. uit ´s-Heerenberg, Bouwbedrijf Peerke Jansen uit Stokkum, Versto B.V. uit ´s-Heerenberg, Camping de Slangebult uit Stokkum, Ter Horst Transport uit Stokkum, Petra’s cleaning uit Stokkum, Spandoekman uit Stokkum, Jobmax uitzendbureau uit ´s-Heerenberg,
Groente en fruit de Waag uit ´s-Heerenberg, Derek Wissink Natuurstenen uit ´s-Heerenberg,
Handwerkhuis De Rozet uit Stokkum, Bloemenatelier de Sprung uit Stokkum, Bouwbedrijf Th. Hansen uit Stokkum, Ruud Wissink administratiekantoor uit Stokkum, Kapsalon Edgar Kaal uit ´s-Heerenberg, Drukkerij Engelbarts uit ´s-Heerenberg, Schildersbedrijf Marcel Jacobs uit Stokkum, Taxi bedrijf Buiting uit Stokkum, Cafetaria Litjes uit ´s-Heerenberg,
Timmerbedrijf Arendsen uit Stokkum, Wijnhuis Eddie Kempers uit Stokkum, Fysiotherapeute Alda Huijsman uit Stokkum, Metselbedrijf Ronnie Stinissen uit Stokkum, Montferland Serres uit Stokkum, Wereldrestaurant Forest uit ´s-Heerenberg, SBM Trading bouw en aluminium klimmateriaal uit Stokkum,Tegelzettersbedrijf Hendriks uit ´s-Heerenberg, Brinks schoenen uit Doetinchem, Café de Dolle Graaf uit ´s-Heerenberg, Goosens fietsen uit ´s-Heerenberg,
Rob ter horst keukenmontage uit Stokkum, Autogarage Jan Nijland uit ´s-Heerenberg,
Autogarage Harold Arendsen uit ´s-Heerenberg, Grandcafé de Snor uit ´s-Heerenberg,
Café Zalencentrum de Gracht uit ´s-Heerenberg, Vishandel Wennekes uit ´s-Heerenberg,
Henssgen uit Dinxperlo, Multihair uit Doetinchem en Hulkenberg uit ’s-Heerenberg.
Allen bedankt voor jullie bijdrage!!!
Ook speciale dank aan de vrijwilligers die deze dag belangeloos hun medewerking verleend hebben: Niko van Uhm, Bert Römer, Koen Römer, Bas Koster, Leroy Goossen, Guido de Winter, Judith van Uhm, Rene Kinnaer, Pascal Heijnst, John Giezenaar, Jaap Velthausz, Arnold Janssen, Pepijn Roosendaal, Vivian Kuster, Koen Freriks, Roos Kaal, Ellis Menting, Luciene Raben, Maria de Wit, Bart Seegers, Sebastiaan Raben en Geert Seegers.

Allen bedankt voor jullie inzet!!!
Wellicht tot volgend jaar.
De organisatie.